Information på svenska - Rolfing Stockholm
16375
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16375,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Information på svenska

Vad är Rolfing?

symbol2Rolfing-terapeuten arbetar med kroppens myofascia, bindväv, för att minska spänningsmönster i kroppen.
Bindväven är ett nätverk som ger kroppen dess form, stöder skelett och mjukare vävnader. Bindväven förkortas efter skador och vid spänningar, och kropphållningen påverkas.

 

Rolfing är en djupgående behandling som påverkar kroppens struktur, rörlighet och hållning. Genom manipulation av bindväv kan kroppens olika delar röra sig och samarbeta på ett mer gynnsamt sätt. Eftersom minnen och känsloupplevelser kan finnas lagrade i kroppen, så har behandlingen ibland en frigörande effekt på det känslomässiga planet.

 

De som har genomgått Rolfing upplever som regel att de utan ansträngning står stadigare och har en förbättrad kroppshållning. Rörligheten i kroppen ökar och andningen blir mer naturlig och ”fri”. Många upplever dessutom en ökad vitalitet och personlig utveckling.

 

Människor i alla åldrar kommer till Rolfing av olika anledningar, t.ex: efter skador, nack och ryggproblem, och vid långvariga smärttillstånd för att öka rörligheten i kroppen och förbättra sin kroppshållning samt förbättra fysisk prestation, t.ex. inom idrott och dans.

 

Metoden skapades ursprungligen av Ida Rolf, PhD i USA på 1930-talet, och Andrew har praktiserat Rolfing på heltid i Stockholm sedan 2001.

 

”Vi vill få en person bort från det tillstånd där tyngdlagen är deras fiende.
Istället vill vi få dem till det tillstånd där tyngdlagen stödjer dem
och är en vän, en kraft som ger dem näring.”Ida Rolf

 

ida_rolf_seated_focus